maandag 19 april 2010

Lier start zoektocht naar allereerste stadsdichter - GVA


De stad Lier gaat op zoek naar een stadsdichter. Die moet de komende twee jaar op regelmatige basis gedichten schrijven over wat er reilt en zeilt in de stad. Tom Marien (30) werd alvast naar zijn interesse gepolst.
"Het idee om ook in Lier een stadsdichter aan te stellen, bestaat al een tijdje", geeft schepen voor Cultuur Els Van Weert (Lier Leeft) toe. "Er zijn al enkele jaren stadsdichters in andere steden en gemeenten, dus waarom niet in Lier. Bovendien hebben we in onze stad de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans, waar woordkunst een belangrijk onderdeel is. En ook in het Liers Cultuurcentrum komt woordkunst aan bod."
"Bovendien beschikken we in Lier ook op het vlak van gedichtenschrijvers over talent. Ik denk onder meer aan Tom Marien. Hij reageerde enthousiast. We gaan nu in het schepencollege eerst de te volgen procedure volgen om een stadsdichter aan te stellen, want misschien zijn er in onze stad nog andere geïnteresseerden", stelt Van Weert.
"Los hiervan gaan we Tom Marien alvast vragen om een gedicht te maken voor het project NeteEffecten, ons zomerprogramma waarmee we vorig jaar zijn begonnen. Toms gedicht zal dan tijdens die hele periode ergens op een publieke plaats te lezen zijn. Dat is trouwens een van de hoofdredenen om een stadsdichter aan te stellen: cultuur, en in dit geval poëzie, letterlijk onder de mensen te brengen", benadrukt Els van Weert.
Onderwijzer Tom Marien begon enkele jaren geleden voor de lol te schrijven. Enkele weken geleden verscheen met 'Vuist' zijn tweede roman.

Chris Van Rompaey

Geen opmerkingen:

Een reactie posten