dinsdag 8 december 2009

Hard op de tong

Hard op de tong is de naam van het woordprogramma dat Tom Marien samen met gitarist Jokke Schreurs brengt.
De liefde voor het alfabet staat centraal in deze voorstelling. Zoals Schreurs verknocht is aan zijn snaren, zo is Marien verknocht aan de betoverende letterreeks die het begin en het einde van onze taal vormt. Letters immers zijn tot van alles wat in staat. Zij doen zalven en slaan, hotsen en botsen.
Marien laat het achterste van zijn tong zien. Hij leest en draagt voor uit eigen werk. Hij verhaalt over de wereldberoemde Slinger van foucault en zijn ontmoeting met Harry Mulisch. Met rake melodieën begeleidt Scheurs de voordracht.
Samen willen de heren Marien en Schreurs de kracht van woorden be-schrijven en be-zingen. Zwijgen is voor hen geen optie.


Gitarist Jokke Schreurs is niet meer weg te denken van de waarachtige muzikale podia. Met een voorliefde voor “oude muziek” (van gypsie over tango tot eigen composities) weet de auto-didact steeds de juiste snaar te raken. Django Reinhardt en Duke Ellington zijn vaak aanwezig in zijn werk. Met zijn Jokke Schreurs Trio begeleidde hij de voorstelling ‘Ik ben het maar’ van Karel Vingerhoets en samen met acteur Warre Borgmans bracht hij gedurende meerdere seizoenen het woordprogramma ‘Schone woorden klinken zo’. Momenteel maakt hij als gastmuzikant deel uit van Le Trio Perdu en samen met Ariadne Van den Brande verzorgt hij een uitgebreid liedjesprogramma dat Juke-box heet.

datum: 10/12/2009
locatie: cultuurcafé van cc De Mol
aanvang: 20u15
http://www.lierscultuurcentrum.be/

optreden boeken? mail naar marientom@telenet.be

foto:©kwestion.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten